Maaottelumarssin 1941 muistomarssi on käynnistynyt

Suomen Reserviupseeriliitto on haastanut Reserviläisliiton vuoden 1941 Maaottelumarssin hengessä muistomarssihaasteeseen. Tavoitteena on saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni liiton jäsen marssimaan. Reserviläisliitto on vastannut haasteeseen myöntävästi.

Vuonna 1941 Ruotsi haastoi Suomen maaottelumarssiin. Suomessa suorituksia kirjattiin kaiken kaikkiaan 1,5 miljoonaa ja Ruotsissa 940 000, joten Suomi voitti tuon kamppailun ylivoimaisesti ilman väestöpainotuksiakin.

Tämän vuoden muistomarssin ajankohta on Maaottelumarssin mukaisesti 4.-25.5.2021. Tällä aikavälillä haasteeseen osallistuvan tulee suorittaa yhtäjaksoinen vähintään 10 kilometrin mittainen marssi. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille!

Marssi suoritetaan koronaohjeistus huomioon ottaen joko yksin tai yhdessä muiden kanssa. Reitti suunnitellaan ja toteutetaan itsenäisesti. Marssihaasteen tavoitteena on muistuttaa reserviläisiä toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä poikkeusoloissa.

Marssisuorituksista kerätään ilmoitukset verkkolomakkeella, joka löytyy täältä.

Kaikki tavoitematkan (10 km) suorittaneet ja lomakkeen täyttäneet saavat postitse hihamerkin sekä osallistuvat tavarapalkintojen arvontaan.

Marssimalla tukea veteraaneille

RES ja RUL sitoutuvat lahjoittamaan Veteraanikeräykselle 500 euron lahjoituksen, jonka lisäksi kumpikin liitto maksaa jokaisesta 500 marssijaa ylittäneestä marssijasta yhden euron aina 2000 marssijaan saakka. Näin olleen Veteraanikeräykselle pyritään saamaan kasaan yhteensä 4000 euroa.

Näytetään jälleen sitä yhteishengen voimaa, jota suomalaisista löytyi kahdeksankymmentä vuotta sitten!

Marssitapahtuman suojelijana toimii puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Maaottelumarssi Pohjois-Pohjanmaan Reserviläispiirin alueella
Oulun Reserviläiset ry on haastanut jäsenensä ja pohjois-pohjanmaalaiset osallistumaan marssiin. Yhdistys järjestää yhteisen kävelytempauksen lauantaina 15.5. klo 14 ja torstaina 20.5. klo 18. Kokoontumispaikkana Raatin takana oleva Kuusisaaren parkkialue, mistä lähdetään liikkeelle koronarajoitukset huomioiden ryhmissä.