Maanpuolustusnaiset

Maanpuolustusnaisten Pohjois-Pohjanmaan Piiri ry.

Maanpuolustusnaisten Liitto on itsenäinen puolueisiin sitoutumaton naisten vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö

Maanpuolustusnaisten Liiton ydinajatus on olla aatteellinen yhdysside, ja mahdollistaa alueellinen toiminta eri puolella Suomea. Liitto vahvistaa naisten maanpuolustustahtoa, -tietoa ja taitoja niin henkisesti kuin fyysisesti. Liitto kouluttaa ja kannustaa naisia valmentautumaan monipuolisesti kriisi- ja poikkeusolojen tehtäviin. Maanpuolustusnaiset tekevät kattavasti yhteistyötä muun muassa puolustusvoimien, eri siviiliviranomaisten sekä muun muassa alueellisesti miesten vastaavien järjestöjen kanssa.

Maanpuolustusnaisten Liitto ry perustettiin 13.11.2004, kun kaksi suurta naisten vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekevää liittoa, Suomen Maanpuolustusnaisten Liitto ry ja Suomen Naisten Maanpuolustusjärjestö ry, yhdistyivät.

Jäseninä ovat sen 17 piiriä ja 76 yhdistystä. Jäsenmäärä on noin 3 000. Maanpuolustusnaisten Liiton aktiivinen jäsentoiminta tapahtuu piireissä ja paikallisissa yhdistyksissä. Piirien ja yhdistysten toiminta on monipuolista. Ohjelmassa on maanpuolustusvalmiutta edistävää toimintaa, monipuolisia koulutusmahdollisuuksia yhteistyössä puolustusvoimien ja eri siviiliviranomaisten kanssa sekä yhteistyö muiden maanpuolustus- ja kriisinhallintaan osallistuvien järjestöjen kanssa

Yhdistyksissä pyritään järjestämään mukavaa yhdessäoloa toiminnallisella tavalla: kokouksia, ajankohtaisia esitelmä- ja juhlatilaisuuksia, erilaisia retkiä sekä kunto- ja liikuntatapahtumia, maanpuolustustahdon, -tiedon ja -taidon sekä henkisen ja fyysisen kunnon vahvistamista, kouluttaa ja kannustaa naisia valmentautumaan kriisi- ja poikkeusolojen tehtäviin sekä osallistua Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen järjestämille kursseille, niiden suunnitteluun sekä toteuttamiseen.


 

POHJOIS-POHJANMAAN PIIRI ry.
Piirin puheenjohtaja
Hannele Salmi
Piispantie 2
90800 Oulu
Puh. 040 – 594 7931
salmi.hannele(at)luukku.com

KUUSAMON MAANPUOLUSTUSNAISET RY
Puheenjohtaja
Anu Keränen
Rajamiehenlatu 2 E 2
93600 Kuusamo
Puh. 040 716 6029
anu.keranen(at)kao.fi

LAKEUDEN MAANPUOLUSTUSNAISET RY
Puheenjohtaja
Hannele Salmi
Piispantie 2
90800 OULU
Puh. 040 594 7931
salmi.hannele(at)luukku.com

OULUN MAANPUOLUSTUSNAISET RY
Puheenjohtaja
Erja Hiltunen
Hiidentie 4 D 7
90550 Oulu
Puh. 050 347 6000
pj.oulun.maanpuolustusnaiset(at)gmail.com

PUDASJÄRVEN MAANPUOLUSTUSNAISET RY
Puheenjohtaja
Tarja Tolonen
Valiontie
93100 Pudasjärvi
Puh. 040-4166021
tarja.tolonen(at)taivalkoski.fi