Nijmegenin Vierdaagse-marssi 2018

Tervehdys

Lähetän tämän kirjeen erinäköisistä syistä aihepiiriin enemmän tai vähemmän liittyville henkilöille. Paitsi että kirjeen saajat itse, mutta vielä tarmokkaammin ne reserviläisjärjestöt tai sotilasyhteisöt  joihin voitte vaikuttaa pitäisi saada tietoisiksi seuraavasta tapahtumasta. Vaikka itse tapahtumaan onkin vielä aikaa, meillä on vain marraskuun loppuun aikaa saada 100 marssijaa Suomesta sitoutumaan tapahtumaan.

Nijmegenissä, Hollannissa järjestetään vuosittain maailman suurin marssitapahtuma: Vierdaagse.
Heinäkuun puolivälissä marssittava tapahtuma on järjestetty jo 101 kertaa, ja osallistujia on nykyisin vuosittain yli 45 000, sotilaita, niin aktiivipalveluksessa kuin erimaalaisia reserviläisiä on mukana vuosittain n. 6000. Vuonna 2018 marssi järjestetään 17.-20.7.2018.

Vierdaagse-marssi on vaativa: peräkkäisiä marssipäiviä on neljä, jokaisena päivänä ollaan liikkeellä aamuvarhaisesta iltapäivään (viimeistään klo 17 oltava perillä). Marssialusta on asfaltti ja kilometrejä tulee päivittäin 40-50. Alle 50-vuotiailla marssijoilla on mukana kuljetettavien nesteiden lisäksi vähintään 10 kg painava kantolaite. Marssille osallistuminen edellyttää pitkäkestoiseen ja jatkuvaan lajiharjoitteluun sitoutumista.
Heinäkuussa 2018 lähtee Suomesta mukaan ensimmäistä kertaa virallinen delegaatio. Suomen kontingentin muodostavat RESUL:n (RUL, RES, SRTL, MPKL) ja SOTUL:n jäsenjärjestöjen edustajista kootut joukkueet ja yksilöinä etenevät marssijat. Liitot tekevät yhteistyötä tämän tavoitteen eteen.
Joukkueet kootaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sivuilla aukeavilla Marssikursseilla 1 (KJ res.ltn. Joel Sjögren) ja Marssikursseilla 2 (KJ res.kapt. Sami Mattila). Kurssit aukeavat 2.10.2017 ja ne löytyvät MPK:n Pohjois-Suomen ja Lounais-Suomen maanpuolustuspiirien alta, suorat linkit

https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94281 (Marssijoukkue 1 – Etelä-Suomi)

https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94313 (Marssijoukkue 2 – Pohjois-Suomi)

Lisätietoja Sami Mattila, 0400 685 604

Nijmeegin_Marssi_2018